6 Zinnen Hasselt

Woensdag 30 Juli,

” Een klein lunchke ?”… ” Ma ja niet te lang” … ” Dan zal ik nog meegaan naar uwe kledingwinkel daarna”…, met deze paar zinnen kon ik madame ” flip” overtuigen om toch weer op restaurant te gaan na een vakantie vol excessen en overdaad. En vooral toen ik zei dat zij de keuze mocht maken. Ze koos onmiddelijk voor het nieuwe restaurant van een oud collega van mij, doorwie zij in de loop der tijd gecharmeerd is geraakt, namelijk Karoline Juvyns en haar ” 6 zinnen “.

Karoline doet deze zaak samen met ” hare teddyBEER” Jan Wouters. Jan verdiende zijn strepen ondermeer bij Luc Bellings en Giovani Oosters, maar ook bij ‘t Zilte van Vicky Geunes. Als je in de horeca wereld rond  hangt zoals ik dan hoor je vaak waar er jonge en goeie ambitieuze koks rondlopen. Nou Jan was zo één van die mannen waarvan je dan wel eens hoorde. Dat hij nu op zo een jonge leeftijd beslist om zijn eigen pad te bewandelen betuigt van zijn gedrevenheid, lef en zelfvertrouwen waarvoor ik enkel respect kan opbrengen.En komt er nog eens bij dat hij ook nog eens een toffe kloot is ook!! Ziehier hun eerste troefkaart !

Karoline is geen katje om zonder handschoentjes aan te pakken,

 

believe me I know!

Maar zij is gezegend met een zeer vlotte babbel,gedrevenheid en enthousiasme, en zij kan werken als een paard , of moeten we nu pony zeggen? Ik heb in mijn leven nog niet veel vrouwen gezien die zo snel, vlot en goed kunnen werken als Karoline. Plus geef haar een emmer en vaas , ze verkoopt ze u binnen de twee minuten!! Zie hier hun tweede troefkaart!!

Als je bij het kaarten twee troefkaarten hebt ga je al snel eens een spel spelen, maar als je ook nog eens een derde troefkaart krijgt toebedeeld dan speel je zonder twijfel. Wel, Karoline en Jan hun derde troefkaart kwam er in de vorm van hun pand dat ze konden bemachtigen. Een mega mooi herenhuis net langs de kleine ring van Hasselt, met net boven het restaurant een B&B. Het restaurant is vanbinnen zeer strak modern ingericht met grote foto’s tegen de muren die de 6 zintuigen moeten benadrukken. Er is ook één muur met een doorlopende zitbank en vele kussentjes, waarop je lekker kunt gaan doorliggen naarmate de avond vordert.

 

Maar ze hebben er al drie in hun handen zouden ze nog een vierde troefkaart kunnen halen? We nemen de vier gangen menu om erachter te komen. Madame ” flip ” gaat aan de Crodino , ik begin met een glaasje champagne, dat maakt haar de BOB en ik de BBP ( Bewust beschonken passagier). De champagne is van ” Huré Frères ” gemaakt door Francois Huré de zoon van Raoul , één van de drie broers die dit huis begonnen. De champagne is gemaakt van 50% chardonney, 35 % pinot meunier en 15% pinot noir. Typische champagne die zeer geschikt is voor de apéritief maar zonder meer.  Ik vertrouw op Karoline en ga voor het wijnarrangement.

Op tafel staat een stukje boomschors met daarin een kroepoek van azijn met een dip van rode biet en yoghurt. Lekker begin!

IMG_6817

 IMG_6818

IMG_6823

IMG_6820

Hartige soezen met een creme van cheddar

We weten waar hij de mosterd heeft gehaald maar hij maakt ze even lekker !

IMG_6822

Macaroni kroket met hammousse

Zalig lekker, zeer herkenbare smaken leuk herwerkt.

IMG_6827

Gazpacho -gepekelde tomaat – basilicum ijs

Klassiek, super verfrissend ,lekker!!

Om te beginnen schenkt de gastvrouw mij de “Santa Inés ” ,sauvignon blanc van 2011,uit de Maipo Valley in Chili. En voor mij was hij iets te braaf en te flauw, verfrissend dat wel maar dat is water ook als je het ijskoud serveert. Nee deze was niet voor mij weggelegd, misschien te commercieel gekozen maar dat is meestal niet wat ik graag lust. Maar goed het was niet zo erg.

Het eerste gerecht dat Jan kwam inzetten en voorstellen was een tompouce van Krab met appel en komkommer.

IMG_6829

Mooi bord , leuk gedresseerd en de krab vond ik goed aangemaakt ( de smaak van de krab had nog de bovenhand, soms is dat wel eens anders!), misschien enige kritiek was dat de gemarineerde komkommer iets meer gepekeld had mogen zijn , iets zuurder maar detail kritiek hè.

IMG_6831

Cavaillon Meloen- gedroogde ham – avocado

Hier bewijst Jan zijn kunnen door een bekend gerechtje uit elkaar te halen en er andere structuren aan te geven. Goed gedaan en lekker, alleen moet hij oppassen dat hij hier het product niet uit het oog verliest want het gaat hier over de ham en die mocht van mij van een iets hogere kwaliteit zijn. Maar deze borden van Jan zijn zo veel belovend!

In mijn glas schenkt Karoline , die het nu toch aardig druk begint te krijgen zo heel alleen in de zaal, ” Quintaluna ” 2011 van het wijnhuis Ossian, gemaakt van 100% verdejo druif. En hier zit ze er helemaal op voor mij , deze wijn is al meer mijn ding, zurig fris, met smaken van pompelmoes en citrus.

I like a lot!

Het gerecht dat hier op volgt word ons vriendelijk aangeboden door de twee jonge ondernemers.

IMG_6834

Pladijs  – tuinbonen met ijzekruid – aubergine

Mooi gebakken pladijs en een super mousseline sausje erbovenop, gewoon zalig ! Dank u Karoline en Jan!! ( slijmballen !)

Bij het hoofdgerecht schenken ze een wijn die voor de gastvrouw gemaakt is me dunkt , namelijk ” La Diva ” gemaakt weer van de chardonney druif door Donatier Bahuaud. Ja inderdaad weer ene witte daar ik voor een vis hoofdgerecht gevraagd heb! Flip is namelijk op dieet of iets wat daarop moet lijken althans. Weer een goede keuze ( we hebben het hier weer over de wijn !!) zo blijkt.

IMG_6836

Wederom heerlijk gebakken roodbaars , mooie cuisson en ratatouille met olijven tapenade. Niet te zwaar gerecht, lekker en genoeg.

Voor het dessert kunnen we kiezen wat heel erg leuk is vind ik , je kan gaan voor de Dame Blanche of je kiest voor een moderner dessert !

Madame ” Flip ” gaat voor de Dame Blanche en die is verschrikkelijk lekker alleen vraag ik me af wat die chocolade krokante bollekes erbij komen doen, laat die prefab bullshit toch eruit! Vers vanille ijs zalig lobbige slagroom, dit is de shit !!

IMG_6840

Ik ga voor de witte chocolade -framboos – pistache dessert.

IMG_6839

Heel lekker maar wat is dit , ook ik krijg die k#t bollekes!! ohh wat haat ik die dingen toch!

Bij de koffie nog wat versnaperingen

IMG_6843

 

Wij hebben hier enorm genoten van een heel mooi verzorgde lunch, en van het begin tot het einde zijn we in goede handen geweest van twee zeer jonge gedreven mensen met heel wat karakter en potentieel. Dit alles in een zeer mooi en luxueus kader tegen een zeer betaalbaar tarief!

Ik denk dat we hier terecht moeten spreken over een restaurant dat we in de gaten moeten houden, pas begonnen en in hun “ukkie” zo een prestatie neerzetten! Wat gaat dat in de toekomst geven als ze op volle toeren draaien… Hasselt mag zeer blij zijn met zo een aanwinst..

Wij komen alvast terug !!!

 

Website : http://www.restaurant6zinnen.be/home

Check ook de trailer

https://vimeo.com/71482323

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply