Brasserie de la Gare Guillemins ( Luik )

Dinsdag 25 juni,

 Wij naar Luik op ene mooie dinsdag, gezellig niks te doen dan maar uit eten gaan !

Nu zijn er in Luik enorm veel eetgelegenheden maar daarom zijn ze ook niet altijd even goed. Enoteca, bistro d’en face, en Concordia ( bij Somers) had ik al eerder eens bezocht en vind ik nog altijd uitstekende bistro’s , die ik ook altijd graag vermeld.

Maar toen ik laatst naar Londen moest reizen begon onze trip in het prachtig fenomenaal station van Guillemins. Dit gebouw hoort eigenlijk thuis in een groot stad zoals Lissabon,Copenhagen of Barcelona… Nadat ik mijn trein ticket op zak had kreeg ik toch weer een klein hongerke en zag ik deze brasserie liggen in het station zelf…

Ik was zo verrast door de prijs/kwaliteit van deze brasserie en de grote goeie wijnkaart, dat ik het nog eens terug moest bezoeken.

Het is immens groot en er kan

” a shitload of people “

eten, maar je word er correct en vriendelijk bediend en sommige kelners doen zelfs nog moeite om Nederlands met je te praten!! De kaart staat bol van klassiekers die allemaal lekker en met respect voor de verse producten worden bereid! Daarenboven gaat het nog heel snel ook.Dus ben je in Luik en wil je snel wat lekker eten en niet te duur , check dees !

IMG_6203        IMG_6204

IMG_6205       IMG_6206

IMG_6233       IMG_6235

Wij aten er het volgende;

 

IMG_6209

 

Wat hapjes : Ganzelever op toast , Varkensrilette met toast, ongepelde garnalen, Bellota iberico ham.

IMG_6210

IMG_6208                                     IMG_6212

IMG_6216

Kalfsniertjes

IMG_6219       IMG_6223

Kalfsschenkel

IMG_6225         IMG_6226

” Hamburger ” van Agnus Beef

IMG_6228

Creme Brulée

IMG_6231

Dame Blanche

No nonsense Good Food in Luik en zo snel als de TGV, hier moet je zijn !

Later…..

 Check ook de Slide show

https://vimeo.com/69102376

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply