Burger Guerilla @ ELLIS Leuven !

Een natte druilerige Maandag avond in Leuven,

Leuven was vandaag oorlogsgebied. Ellis Gourmet Burger is namelijk al jaren aan het streven om de oorspronkelijke burger uit de VS terug te brengen naar de Lage Landen. Met 8 nederzettingen in België en 2 in Nederland plannen ze een invasie op alle commerciële troep die er heden ten dage op de markt te eten valt op gebied van hamburgers. Vandaag hadden ze zwaar geschut in hun rangen om op zoek te gaan naar weer een nieuw luik in hun queeste naar de perfecte burger. Ken Verschueren , Generaal van het restaurant ” De Tuinkamer ”  , en Niels Brants , Generaal van restaurant EssenCiel , waren de guerrilla strijders van dienst. Het concept is eenvoudig ; twee chefs maken een burger waarvan zei vinden dat deze hun ideale burger is , de ene met vis de andere met vlees. Dit allemaal in een mooie setting want Ellis staat er om bekend dat het niet zomaar een burger tent is maar in elke vestiging is er met veel oog voor detail een heel leuk kader gecreëerd dat warm aanvoelt en waar je dus ook lekker lang aan tafel wil blijven zitten en genieten. En of we genoten hebben mede dankzij de leuke wijnen die door Cinoco passend erbij geserveerd werden.

IMG_3656

 

Om te beginnen kregen we een foodshot verzorgd door Niels. Handgevormde couscous met chermoula.

IMG_3661

 Vervolgens kwam het grote geschut van Niels , hij kwam op de proppen met een burger van zeetong, gemarineerde langoustine , een salade van spinazie en citroen. Daarbij serveerde hij een prachtige emulsie van algen en bergamot. De vis was zeer mooi gegaard, het broodjes was zalig en de emulsie van algen maakte er een smeuïg geheel van. Ik was al meteen vergeten dat ik hier een hamburger aan het eten was.

Niels had dus ook een beetje de oorlog verklaart aan Ken nu want doe maar eens beter…

Nou ook Ken schoot met scherp terug !! Hij had namelijk beroep gedaan op de bekende Leuvense slager Rondou om zijn Rubia Gallega burger te leveren. Ken schrooide deze mooi dicht en liet hem vervolgens, zoals goed vlees het betaamt , even rusten. We kregen een groot sesam broodje voor onze neus met iceberg salade en een Baskische bearnaise. Het vlees was mega – belachelijk goed, de cuisson van de burger is het school voorbeeld van hoe een burger moet bereid worden.

Aan alle wannabe burgerketentjes let nou op !!

De bearnaise was spicy maar werd door de frisheid van de iceberg salade in toom gehouden. Als het echt even ” to hot ” werd greep ik naar mijn side-dish, een heerlijke koolsalade op Thaise wijze bereid!

Wat een leuke gezellige avond moest worden is het ook meer dan geworden met leuk gezelschap en fijne Ellis medewerkers die allen zeer vriendelijk en correct waren.

Ik zou zeggen als je nog eens een hamburger wil gaan eten doe jezelf dan een plezier en grijp niet naar de eerste de beste keet maar kies voor product, kunde en fierheid, en dan kan je maar op 1 plek terecht en dat is bij de mensen van Ellis Gourmet Burger !!!

Until the next Bullshit Bingo,

Groeten FLip

 

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply