Couvert Couvert !!!

Een miezerige dinsdag avond in februari,

Wat moet ik nu nog schrijven over deze zaak. Zij behoren tot mijn favorieten, ik heb er nog nooit slecht gegeten, integendeel altijd werelds. Zo ook weer deze avond was de menu subliem. Voor mij behoren ze bij de top van Belgie ( en das nie gestoeft he !!) maar om de één of andere mysterieuze reden worden ze vaak vergeten door bepaalde gidsen. Het was ons pre-valentijn etentje vanavond dus veel romantiek aan tafel (!!!!!!) en geen Canon- fototoestel. Daarom dat de foto’s met een Iphone zijn genomen , maar ze zijn daarom zeker niet minder omdat de mannen van Couvert Couvert sowieso pareltjes in het bord toveren. Ik geef ook gewoon een korte beschrijving bij de gerechten, omdat ik al alles heb verteld over dit restaurant ( het is er rete goed!! ) ,maar geloof mij alles was super top.

Bij ons diner dronken we, op aan raden van top sommelier Thomas Boogaerts, een sublieme natuurwijn met de geweldig coole naam ” Rage Against The Machine” van Domaine Rivaton (Latour-de-France) gemaakt door Fred Rivaton. Om af te sluiten vroeg ik voor een madeira , ik was blijkbaar nog niet dronken genoeg dus gaven ze er maar drie. Nogmaals bedankt Couvert -Team voor een geweldige avond, en hopelijk tot snel.

IMG_2822

Enkele hapjes….

IMG_2826

Zalig soepje van aardpeer met crème van champignon de ParisIMG_2827

Warm schuim van aardappel met pistacheIMG_2831

IMG_2832 Eén van de visitekaartjes….Oesters mierikswortel.. Verveeld nooit en word nooit oud subliem gewoon!

IMG_2834

Makreel met citroengras en cassis!!

IMG_2835

IMG_2836

IMG_2839Kabeljauw -biet -bottarga – selder

IMG_2838

IMG_2840

Extra gerechtje van de Chef ; Kreeft-walnoot-appel en een mega geweldige Saké saus ….IMG_2841

” Finger lickin’ good “

IMG_2842

Spek gegaard in hooi -garnalen ( Zeebrugge )- uiIMG_2843

IMG_2845Kalfs – schorseneer – geuze

IMG_2846

Appel- Mango – Cari blaadjes ( What? )IMG_2848

IMG_2849

IMG_2852Kastanjes – Truffel !!!!!! Bangelijk !

IMG_2853

Karamel -Chocolade – ZoutIMG_2854

Ik heb de naam niet onthouden, ik was allang blij dat ik nog tot drie kon tellen en dan nog geholpen worden ook!!!IMG_2856

IMG_2859 En wat koffie garnituur !!!!!! ( Tel ze zelf maar , waanzin ! )

Peace……..

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply