Enoteca Luik

Ergens op ene dinsdag in augustus ,

IMG_6876

 

Enoteca is een italiaans woord waarmee men meestal een wijnbar of -huis mee bedoeld waar men ook de flessen wijn kan kopen en degusteren. Maar hier in het centrum van het mooie Luik is het de naam van een restaurant dat een stevige reputatie met zich meedraagt. Wat zegt men zoal over Enoteca, wel ,dat het er altijd lekker is, simpel,spotgoedkoop en altijd overladen vol ! Wel Flip wilde dit met zijn eigen ogen en andere zintuigen eens ondervinden en trok alleen naar Luik.

Het restaurant ligt net naast de kleine ring van Luik en je kan er je wagen zeer makkelijk kwijt.(zijn) ; ) Ja Luik blijft toch altijd nog die stempel van multiculturele, onveilige stad met zich meedragen, maar de eerlijkheid gebied mij erbij te zeggen dat het de laatste jaren er toch sterk op vooruit gegaan is. We lopen richting het opera gebouw een we passeren ook de vitrine van Pierre Marcolini . Yamm yamm ,kwijl kwijl, … Dat is voor later nu eerst lekker lunchen…

Wanneer ik binnenkom bij Enoteca zit de tent al goed vol voor een dinsdagmiddag. Ik word door een vriendelijke dame in het frans naar mijn tafel geleid. Ik installeer me en een andere vrouw vraagt me of ik vertrouwd ben met de formule van deze zaak. Zo deemoedig als ik kan kijk ik haar aan en antwoord ;

Nee…

Ze verteld me dat er maar 1 menu is en dat je kan kiezen om oftewel 2, 3 of 4 gangen te eten. Nou ik wil niet onderdoen voor niemand en ga meteen voor 4 gangen.De jonge dame in kwestie vraagt of ik de wijnkaart wil ik antwoord;

Ja…

Een hele fles voor mij alleen zou overdreven zijn en dus vraag ik of ze mooie wijnen kan schenken per glas per gerecht. Zoals een goede Enoteca beaamt is dat natuurlijk geen enkel probleem. Vervolgens schotelt de andere dame me een hapje voor onder het toeziend oog van de chef vanuit zijn open keuken.

IMG_6858

Het is een goed opsmaak gebracht soepje van courgette.

IMG_6854

Het eerste gerecht word geserveerd en is het volgende;

IMG_6859

Gazpacho met basilicum olie en selderblokjes

Zeer lekker weeral goed afgekruid, verfrissend en vooral zeer klassiek en simpel.

Mijn eerste wijn wordt hierbij geserveerd en is natuurlijk italiaans , Suavignon Di Faedo van Pojer e Sandri. Eerlijk en goed zonder meer . ( 1 glas van 12 cl = 6,50 Euro)

Dan maakt de chef vervolgens pasta in een grote ketel waarop iedereen toekijkt en hij serveert rechtstreeks vanuit de ketel bijna heel het restaurant diezelfde pasta op bordjes die open gespreid staan op de bar !!

Zeer lekkere AL DENTE pasta met inktvis en een verrukkelijke tomaten saus, ook weer zwarte peper van de molen erop gedraaid net voor het serveren, zalig… We hebben er weer éne gevonden die weet wa lekker goed koken is.

Mijn rode wijn is Ruberpan Pieropan uit Venetie en ook weer niet woww maar wel weer goed en eerlijk.

Het hoofdgerecht volgt en ik wist niet dat dit nog kon maar ik krijg een bord voor me waarop maar 4 dingen liggen !

IMG_6868

Risotto met waterkers – Poitrine de poulet

Fu*:ing AMAZING , geweldig lekkere saus zeer goed en weeral no nonsense just good food.

Het dessert vond ik dan weer wat minder , niet slecht maar hier zie je toch dat men er niet zo veel tijd hadden ingestoken!

IMG_6872

 Een flauwe veel te harde parfait van sinas met compote van sinas en een coulis van kersen.

Bij de koffie valt mijn oog terug op de keuken en er worden net tomaten binnengebracht.

Nu is het voor mij ook duidelijk waarom die tomaten saus bij de pasta zo lekker was, deze chef kiest zijn producten er goed uit en werkt met kwaliteit.

Hij is met zijn keuken bezig en ook al lijkt die simpel ze is verdomd goed en mag er gerust wezen.

En nu moet ik jullie nog vertellen dat het 4 – gangen menu bij Enoteca maar 26 euro kost !!!!

Hier wil ik vaker komen lunchen !!

En hier ga ik ook vaker komen lunchen…

Tot binnenkort….

website ; http://www.enoteca.be

Check ook the trailer

https://vimeo.com/72293291

 

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply