Héliport Brasserie

Luik is een sterren restaurant kwijt! Héliport , het restaurant besloot niet lang geleden ermee op te houden. Waarom? Dat zullen we toch nooit echt weten maar wat we wel zeker weten is dat dezelfde mensen aan een brasserie zijn begonnen. Dus wij dat even checken.

De brasserie is gelegen in een prestigieus kader namelijk in het Kasteel van Colonster, vlakbij de universiteit van Luik. Ik wist niet dat er in Luik nog zo een mooie gebieden zijn met veel groen! Het is niet erg goed weer als wij arriveren maar  met wat zon kan men hier ook profiteren van een groot terras met een zeer mooi uitzicht.

We wandelen het Kasteel binnen en worden naar de Crypte van het kasteel geleid waar de Brasserie ligt. Een zeer mooi ingerichte grote ruimte , met veel licht , waar men zo’n 70 mensen kan bedienen. Het scheelt niet veel of de hele zaal zit ook vol. Wij mogen plaats nemen in een klein zaaltje net langs de grote zaal.

IMG_1467

 

 

 

IMG_1469

 

Fréderic Salpetier zwaait hier nog altijd met zijn “klopper”! Benieuwd wat hij wel en niet heeft mee overgenomen van uit het restaurant. Op de kaart pronken heel wat klassieke gerechten zoals de vittello tonato, de salade “Nicoise”, Kalfskopkroket, …  De hoofdgerechten zijn opgedeeld in drie onderverdelingen ; gestoofde gerechten, de gegrilde gerechten , en de gerechten op het bord. We zijn vandaag met 4 personen en eigenlijk neemt iedereen wat anders zodat we een rondje door de kaart doen. Zie hier een overzicht.

IMG_1477

 

Ei 65°C – Asperges – Eendenlever 16€

Lekker en goed uitgevoerd!!

IMG_1475

Kalfskop kroket – Tartaar 15 €
Deze ” kroket” leek meer op een neem en was niet krokant genoeg, de kop was wel goed van smaak.
IMG_1476
Vitello Tonato  16 €
IMG_1478
Beenmerg – Gegrild Brood 13€
IMG_1480
Bisque van krab – Rouille 14 €
Ik moest even op mijn lepel wachten en toen ik hem kreeg was mijn soep koud, Kan dus echt niet, had lekker kunnen zijn maar koude soep is nooit lekker!
IMG_1482
Haantje – Dragon 21 €
IMG_1483
Cote de porc grillée – Thijm – Rozemarijn 19 €
IMG_1484
IMG_1485
Konijnenbout – geconfijte tomaat – Olijven 19 €
IMG_1486
Plats du jour Kabeljauw
Het was lekker, zeker voor herhaling vatbaar maar ik wacht nog even met terug te gaan tot alles een beetje vlotter loopt, maar ik denk dat de chef er goed aan heeft gedaan om het roer om te gooien.
Luik is dan misschien een ster kwijt het heeft er in elk geval weer een erg degelijke brasserie bij !

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply