La Buvette

Tweede keer dit jaar dat we dit kleine restaurant in Brussel aandoen. Het is nu al één van mijn favoriete plekken van het moment. No nonsense , niet te veel show aan tafel , en een lekkere ontspannen sfeer! We praten nog niet eens van het eten dat ons er telkens word geserveerd, om nog maar te zwijgen over de prijs die je hiervoor moet neerleggen. Voor 45 euro heb je een 7 gangen menu , de kaas ( 7 euro suppl.) en de slowcoffee ( 5 euro suppl.) kun je nog aan je menu toevoegen.

Bij de binnenkomst werd ons gevraagd of de keuken onmiddellijk van start mag gaan daar wij aan de late kant waren ( traffic in bxl is a mess ). Wij zijn foodies en eten nogal snel en veel dus hadden we daar geen probleem mee. Ze beginnen ons daar ook al te kennen want we vroegen niet om een aperitief maar we kregen er direct één voor onze neus. Ze weten dat we van speciaal dingen houden, gewaagd en gedurfd, daarom gaven ze ons een fles Quarticello “Despina” van Roberto Maestri een relatieve nieuwkomer bij de wijnmakers. Italiaans  uit Emilia-Romagna, niet gefilterd en minimaal SO2 toegevoegd, 100 % malvasia .

Zoals altijd in La Buvette vergeten ze bij de eerste gang het geweldige zuurdesem brood maar krijgen we wel al een eerste pareltje voor ons gezet.

Faiselle ( vergelijkbaar met kwark ) –radijs – hondshaai

Zalige combinatie ,zeer fris en de hondshaai proeft zeer zacht en perfect geparfumeerd. Mr.Scheidt en zijn sous-chef “ Willie “ hebben er zin vandaag!!

Witte asperge – postelein – Cecina

Een zalig gegrilde asperge, volgens ons rauw gegrild, met daarop cecina geraspt met de microplain, postelein en een creme van postelein.

Goddelijk, geweldig,…

maar wat het zo knap maakt is de eenvoud van de ingredienten die ,als ze prefect geprepareerd zijn , tot zoiets magisch kunnen verheven worden.

 

Pollak – erwten – tuinbonen

Vis perfect van cuisson, mooie combinatie van de tuinbonen en de erwten met wat sjalotten en rucola, maar de saus is hier super top! Krab gereduceerd tot een perfecte dikte zonder dat de saus bitter wordt, klasse en een super gerecht!

Ondertussen drinken we “L’ange vin” van Les vins S.A.I.N.S. ( sans aucun intrant ni sulfites)

Varken- artisjok – zuring

Mooi mals stukje gerookt varken met zuring blaadjes artisjok en een puree met zuring, enige kritiek was mss dat er hierbij geen saus werd geserveerd wat het nog beter had gemaakt, vergeten of bewust eruit gelaten, wij weten het ook niet!

Voor de kaas bestelde we ene nieuwe witte natuur wijn nl.; “Zellberg” “l’hermitage” van 1998. Geweldige biologische wijn uit Nothalten , Alsace.

Deze wijn werd nauwelijks gesulfiteerd en worden zeer licht gefilterd.

Op ons bord de volgende kazen;

Gruyere , Maroille, Chevre au marc , blue d’Auvergne.

Na de kaas een nieuwe wijn, ja we zijn op toeren!

Het word weer een franse wijn nl. “folk off”  van Jean-Marc Brignot uit de Alsace 2010. Weeral een pareltje,puur genot .

We beginnen aan de desserten reeks met als eerste;

Aardbei – melkijs – meringue – venkel

Frisse lekkere combinatie , ook de framboosaardbei en de ananasaardbei komen hier mooi naar voren.

Het tweede dessert is één van hun klassiekers aan het worden;

Chocolade taart – Praliné ½ sel

Just fucking amazing !!!!

Maar de verrassing zat hem op het einde met de laatste dessert;

Citroen ijs – witte chocolade – koriander

Olie van chlorofiel van koriander met witte chocolade mousse en citroen ijs, van een pure eenvoud, zonder franjes gepresenteerd, misschien wel het lekkerste van de hele avond ( en dan nog voor ene dessert, we beginnen op vrouwen te gelijken!!!!)

De slow-coffee word door Willie bereid aan tafel, en waar hij de laatste keer nog de aeropress gebruikte, gaat hij deze keer aan de slag met de Hario coffee Syphon ( TCA-2).Bonen komen deze keer uit argentinie.

Na onze koffie besluiten we om toch nog een flesje wijn te drinken net voor het naar huis gaan en deze was weer de moeite waard om even te vermelden.

We dronken de “ arbois pupillin “ van Pierre Overnoy uit de Jura streek!Zalig en een geweldige afsluiter van een top avond.

Dit is een super goed restaurant waar alles mag en kan ,niks word geforceerd,waar fouten mogen gemaakt worden en waar je afschuwelijk lekker eten kan!!

No bullshit GREAT FOOD !!!!!

Website : www.la-buvette.be

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply