Paté Paté Copenhagen

Schermafbeelding 2013-10-31 om 10.00.27

Lang , zeer lang hadden we ons verheugd op onze uitstap naar Copenhagen! Het was mijn idee geweest om terug naar de Denen te gaan na onze erbarmelijk slechte ervaring in Modena ( Italie ). De Denen hebben mij nog nooit teleurgesteld op gebied van lekker eten! Geranium is voor mij nog altijd één van mijn mooiste restaurant ervaringen, maar ook Noma, Kiin Kiin, Geist en vele andere  hebben me zwaar beïnvloed in mijn kijk op gastronomie. Het zijn ook zeer gastvrije, vriendelijke mensen, zeer behulpzaam en ze praten allemaal geweldig Engels.

We zouden met vier vertrekken maar aangezien de anderen nog wat verplichtingen hadden was ik genoodzaakt alleen af te zakken naar Copenhagen. Wat ook eens leuk is omdat je dan op jouw tempo de stad al eens kan gaan bezoeken zonder rekening te moeten houden met anderen die dan toch meestal met slechte ideeën afkomen!

Tijdens de eerste avond wilde ik ergens op mijn gemak rustig en betaalbaar gaan eten en daarbij liefst een lekker glaasje wijn drinken zonder veel tierlantijntjes en andere onnodige show. In de gespecialiseerde media had ik al gelezen van de Kodbyen , oftewel ” the meat – town “, in de regio Vesterbro. Hier willen ze de leegstaande panden die werden gebruikt door vleesverpakkingsbedrijven weer opwaarderen nadat de hele handel verhuisde. Ze verhuren de verschillende witte handelsruimtes aan restaurants, supermarkten, bars,… Als je erdoor wandelt krijg je het gevoel dat de jonge creatievelingen hier een kans krijgen om zich te ontplooien. En vele jonge creatieve chefs doen hier dan ook gewoon hun ding never the less…

Ik koos om bij Paté Paté te gaan dineren. Doordat er veel jongeren rondhangen zijn ook de muren volgespoten met graffiti waardoor je ‘s avonds (althans dat vind ik, mijn moeder zal misschien anders denken) een zeer gezellige sfeer waarneemt in het district.

Eens je de nogal louche ingang gepasseerd bent, kom je in een zeer gezelige warme inkom en je wordt er opgevangen aan een klein loketje waar een jonge dame zit die er een beetje uitziet als Lykke Li. Ze vragen me of ik rustig alleen aan een tafel wil gaan zitten of dat ik het leuk vind om een tafel te delen. Ja, ik ben toch alleen dus besluit ik maar eens niet asociaal te zijn vandaag en ik mag plaats nemen aan een tafel waar twee ietwat oudere dames zitten! Nee niet rusthuis oud wel ‘ dit had mijn mama kunnen zijn ‘ – oud!! Maar  toch zeer aangenaam gezelschap zo blijkt, ze zijn nog wat aan het eten voordat ze naar het theater gaan hier in de buurt! Ze vertellen me dat dit de eerste keer is dat ze hier zitten en dat het hun zeer is meegevallen hier. Daar ze in Copenhagen wonen hadden ze dit restaurant hier nog nooit bezocht. Even verwonderd keken ze op toen ze van mij vernamen dat ik speciaal uit Belgie was gekomen om alleen maar restaurants in Copenhagen te bezoeken.

Ik laat de twee ” cougars ” even voor wat ze zijn ( cougars uit de Olmense Zoo ) en ik bestudeer de kaart. Leuke orginele gerechten met veel scandinavische invloeden tegen een betaalbare prijs. De wijn – en bierkaart valt wat tegen vind ik zelf en besluit om te vragen of ze mijn wijn willen aanpassen aan de gerechten die ik bestel. Het eerste gerecht komt vlot na het bestellen de keuken uit , wat mij verwonderd omdat er nu toch al zo een goeie 60 mensen aan het dineren zijn hier en daarbij nog eens een stuk of 14 mensen aan de bar zitten te keuvelen rond een flesje wijn. En dan vraag ik mij ook meteen af waar je met ons in de buurt ( en dat is nog altijd het groot hertogdom Limburg ) zo gezellig met je maten aan een toog kan hangen met daarbij een goede fles wijn. Maar bon, het eerste gerecht is een velouté van bloemkool in een zeer groot bord, met wat croutons en bieslook. Echt waar ze was heel erg lekker maar als ik dit zou opeten denk ik dat ik de rest van de trip niet meer zou moeten eten!! Veel te zwaar maar ach ik kan goed doseren!!

Volgend op deze soep kwam de salade van inktvis. Deze was super zacht en niet taai. Mega goed gerechtje dat eigenlijk voor de soep had mogen komen van mij.

Salade van waterkers en en vinegraitte van bruine boter met limoen en chilipepers. Erg lekker en ik ben aan het genieten. Het is ook een erg gezellige sfeer eens het wat donker wordt buiten doordat het hele restaurant vol met lege flessen staat met daarin kaarsen.

De bediening is er ook erg goed en vriendelijk en ik vraag nog een glas witte wijn bij (Gruner Veltliner Kremstal 2010 ). Er heerst een zeer ongedwongen sfeer en ik zie nu ook dat de mensen aan de bar eten bestellen en dan vervolgens met drie of meerdere uit 1 bord eten. En het stopt hier ook niet. De zaak is een komen en gaan van hippe mensen en zelfs om kwart voor tien komen er nog mensen binnenwandelen.

Het bordje boven de bar springt me in het oog waarop staat geschreven;

” Yes you can drink rosé and still be a Bad – Ass “

En even kom ik in de verleiding maar die is ook zeer snel weer weg, gelukkig , want in mijn ogen is rosé drinken zoiets als een man die eyeliner op zijn ogen doet !!!! ( GAYYYY… )

Schermafbeelding 2013-10-31 om 09.34.41

Niet dus, ik ga voor een glas rode wijn en het word een Toro ” Matsu El Recio “, een verassend lekker wijn uit de Toro regio in Spanje gemaakt van tinta de toro druif. Een niet overheersende, kalme rode wijn met een houterige nasmaak.

Hierbij krijg ik mijn hoofdgerecht geserveerd: lende van het Hampshire varken met  gele biet en snijbiet. Het vlees is net iets te gaar en wat veel maar over het algemeen een zeer lekker grootmoeders gerecht (en dat is in alle respect gezegd want mijn grootmoeder kon echt belachelijk goed koken). Ik zeg het ook tegen 1 van de kelners om de chef te complementeren en ze zegt dat de chef net dat het mooiste compliment vind. Hij wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt met hun, en dat ze het eten herkennen en natuurlijk lekker vinden!

Wel herkenbaar is het en ook zeer lekker. De dessertkaart die aan tafel op een krijtbord wordt getoond, sla ik even over omdat ik de soep nog aan het verteren ben en ik nog even verder Copenhagen By Night wil gaan verkennen. Maar over het algemeen een zeer geslaagde avond in Paté Paté. Tevens ook mijn complimenten voor het kiezen van één van de betere namen voor je restaurant. Benieuwd wat Copenhagen ons nog meer te bieden heeft….

www.patepate.dk

Nog een geweldig lekker en charmante no nonsense bistro in Copenhagen !!!

Check de Video ‘s ….

http://www.youtube.com/watch?v=MEPJa2R-1qI&feature=youtu.be

https://vimeo.com/76824114

greetings….

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply