Septime Paris…5 guys too many food…

Dinsdag morgen veel te vroeg,

Omdat wij altijd vol met geweldige ideeën zitten besloten we om in ons weekend ( ja idd voor ons is dat op Dinsdag en Woensdag daar wij in de horeca werken! ) naar Parijs te vertrekken in een dikke BMW met daarin 5 vrienden die doorwinterde bourgondiers zijn, en dus ook al aardig wat kilo’s met zich meedragen waardoor onze ‘oh zo luxueuze BMW 42 reeks ‘ al snel veranderde in een luciferdoosje!! En ” believe-you-me” het middelste gedeelte van de achterbank is echt niet gemaakt om u gat op laten te rusten gedurende 3 uur en half!!!! Dus als ik wat mag aanraden dan is het wel de Thalys, ge kunt dan zelfs nog drinken op de weg naar Parijs. Maar omdat we veel liederen gezongen hebben onderweg en we toevallig nog enkele flessen van onze persoonlijke ” dope peddler ” ( Optimbulles)  in de auto hadden liggen werd het toch nog een aangename heenreis. Het eerste restaurant dat we gingen bezoeken was Septime van Bertrand Grebaut. Hij is een disciple van Passard, dus dan weet je al bijna zeker dat ze buskruit in hun vingers hebben , neem er dan nog eens bij dat hij één van die ” rock and roll” chefs is die in Parijs de afgelopen 3,4 jaar zoveel stof doen opwaaien. Nadat ik mijn , nog steeds in comateuze toestand verkerende, achterste op de stoel neerplof merk ik een bekend gezicht op in de open keuken. De grote chef word geflankeerd door Antoine Villard, en nu hoor ik u denken wie? Hij is een Franse jonge gast die ik al ben tegengekomen in Zweden ( Mathias Dalhgren ) en daarna  in Brussel bij La Buvette en nu hier. Ik wil hierbij even aantonen dat de nieuwe generatie koks niet meer per sé bij die prestigieuze drie sterren huizen hun styl willen leren maar dat ze vaker gaan kiezen voor en veel toegankelijker stijl van restaurants kiezen. En geloof mij deze plek is zeer toegankelijk qua prijs kwaliteit, meer nog het is top. Vergeet niet dat je voor dit restaurant wel tijdig moet reserveren omdat deze plek echt een hype is. De formule van dit stedelijke restaurant met rustieke toetsen werkt wel, van zodra je binnenkomt voel je je comfortabel en ook het bedienend personeel is zeer vriendelijk. We leggen ons lot in handen van de chef en gaan voor het carte blanche menu. We bestellen onze wijn van de mooie wijnkaart gevuld met natuurwijnen. Tip voor ” drunks” zoals ons , na het dinner kun je nog genieten van hun wijnbar , La Cave !

IMG_0133

Eerste gerecht ;  Dorade met rode biet,koriander, mierikswortel , olie van tagette . Zeer goed uitgevoerd, mooi hoe de tartaar van dorade het bieten sap heeft opgenomen en nog fascinerender is de interactie van die rode biet met koriander.

Tweede gerecht ; Poulpe , creme van lijnzaad, venkel , aroche , citroen. Eerste bord die de hype kan bevestigen, perfect gegaarde poulpe, zacht en op smaak. Ook de puree van lijnzaad bekoort en word nog meer geaccentueerd door lichte citroen toetsen in het gerecht.

IMG_0151

 De eerste witte wijn die we dronken was van Catherine Riss , een vin naturel uit de Elzas. De riesling druiven worden gecultiveerd op blauwe leisteen ( wat uitzonderlijk is in de Elzas) en geeft deze wijn een zeer mooie bloemige smaak, fris en kruidig .

Daarna bestellen we onze eerste topper van de dag. Ik heb hem al verschillende keren gedronken maar hij blijft verrassen en bekoren; ” Auksinis ” 2008 van Sébastien Riffault . Proeft niet echt als Sancerre maar is gewoon een Bad -Ass wijn zoals er maar weinige hem durven maken. Geoxideerd met rijp fruit.

IMG_0166

Volgende gerecht; Coquilles , zuring , witloof, rammenas , frisé salade.

Waar krijg je nog drie coquilles op je bord ? Hier dus en dat is weer een bevestiging  voor de hype ! Super kwaliteit van coquilles , kraak vers , en het zuring sausje past perfect met de gebrande witloof . Zalig gerecht…

Voor het hoofdgerecht kiezen we voor een nieuwe rode waarvan we weinig wisten maar waarvan de uiterst gevatte sommelier ons een hele uitleg kon geven. Wij dus overtuigd voor ” Ribolla Gialla ” van Dario Prinčič .

Ons hoofdgerecht; Eend , bout , rutabaga, pastinaak, wortel en mosterdsla. De geroosterde groenten met die zachte puree van pastinaak zijn perfect samen en brengen de eend , die voorzien is van een geweldige cuisson , naar een top niveau. No nonsense… Great Food..

 

We nemen nog wat kaas om even te bekomen…

Compté 30 maanden gerijpt..

Bij de dessert komt de sommelier met het lumineus  idee aanzetten om Saké erbij gaan te drinken. Nu ben ik persoonlijk nog altijd niet overtuigd dat die spleetogen lekkere wijn kunnen maken maar toch geef ik het nog maar eens een kans , en ik moet zeggen niet slecht

Not bad at all ! 

 

Het dessert ; Kweepeer , platte kaas , ijzerkruid , peer

We nemen geen koffie daar we nog nuchter moeten blijven !! ; )

Maar dit is wel een top adres , een talent die Grebaut, en ze doen hun Hype alle eer aan. Ik zou zeggen ” When in Paris… visit Septime.. “. Tis de moeite zeker prijs-kwaliteit meer dan in orde! Maar reserveer genoeg op voorhand…

About the Author

There are no comments yet, add one below.

Leave a Reply